COM Creative Nieuws

COM Creative opnieuw VCA en ISO gecertificeerd!

We zijn weer een jaar verzekerd van ons ISO en VCA certificaat. Met vlag en wimpel geslaagd. We doen het veilig en met Visie.

VCA betekent Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers, maar het is veel meer. VCA is een veelzijdig en compleet programma waarmee dienstverlenende bedrijven objectief en structureel kunnen worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem (VGM is Veiligheid, Gezondheid, Milieu).

Watervaste full color print panelen

Nieuw product: watervaste full color print panelen.

Met de watervaste panelen kan je elke ruimte sfeer creëren. De door u uitgezochte afbeelding wordt rechtstreeks op het materiaal geprint. Door de waterdichte eigenschappen zijn de panelen in elke “natte” ruimte toepasbaar.
Denk aan keukens, toiletten, badkamers, kleedkamers of sauna’s.
De panelen worden voegloos gemonteerd op een vlakke ondergrond. Door de panelen tegen elkaar te plaatsen, heb je een vrijwel onzichtbare naad. Tevens kan het plaatmateriaal gebogen worden door een V-groef buigtechniek, waardoor er naadloze hoeken ontstaan.

Het is ook mogelijk de panelen te voorzien van een antibacteriële coating. Met de antibacteriële coating wordt een hoge hygiëne standaard gecreëerd voor keukens en sanitaire ruimtes. De panelen die voorzien zijn van een antibacteriële coating zijn ISEGA gecertificeerd, met dit keurmerk kunnen deze panelen veilig in ruimtes gebruikt worden, waar volgens het HACCP concept gewerkt wordt.

Ook in de afwerking zijn diverse varianten mogelijk:

  • Houtnerf structuur;
  • Steen structuur;
  • Hoogglans coating;
  • UV coating;
  • Antibacteriële coating.

*Toepassing in een badkamer renovatie project: De achter- en zijwand is voorzien van watervaste full color print panelen met steenprint. Er zijn hier 3 panelen gebruikt. 1 op de zijwand en 2 op de achterwand. Deze zijn naadloos op elkaar aangesloten.

Publicatie vakblad Stedenbouw

Voor het project Groene Hart Leerpark heeft COM Creative de gevelreclame geleverd.  In het vakblad Stedenbouw wordt aandacht aan dit project besteedt.
De geleverde “blikvangers” zijn 21 meter breed en 1,60 hoog. De achterkant van het gebouw zorgde voor een uitdaging, vanwege de golvende beweging in het gebouw. De letters beschikken over een inwendige constructie om de plaatsing te vereenvoudigen.

De twee teksten pronken op het gebouw!

Printen op hout

Er kan tegenwoordig op allerlei soorten materiaal geprint worden. Niets is te gek. Printen op hout kan al een tijdje, al is dat niet alom bekend. Wat wel redelijk nieuw is, is de mogelijkheid om op speciaal 9 mm dik multiplex te printen. Dit materiaal is mooi vlak en laat zich dus uitstekend van een full colour digitale print voorzien. Het plaatmateriaal kan daarna door ons in contour gefreesd worden of gewoon als plaat geleverd worden. Het is direct te verwerken, of kan in uw eigen productie proces opgenomen worden als onderdeel van een meubel. Dit biedt weer een hoop extra creatieve mogelijkheden voor designers en ontwerpers. Dat het materiaal duurzaam en recyclebaar is spreekt natuurlijk voor zich.